torek, 6. oktober 2009

Pozdrav in predstavitev portala

Pozdravljeni na blogu spletnega portala posoja.com, kjer bomo njegovi ustvarjalci objavljali razmišljanja, ideje, poglede na različne oblike posojil, nasvete glede posojil, skratka vse kar se nam glede portala in glede posojil plete po glavah.

Na začetku naj predstavimo, kaj posoja.com sploh je. Gre za spletno borzo posojil, ki združuje posojilojemalce in posojilodajalce oziroma ljudi, ki si želijo denar posoditi in tiste, ki so ga pripravljeni posoditi.

posoja.com rešuje dve ekonomski vprašanji:

1.) kam vlagati kapital v teh kriznih in nesigurnih časih - vlaganja v posojila so nova oblika naložb, ki so fiksne, njihova mesečna rast je namreč določena vnaprej.

2.) kje dobiti kapital - vlaganja v posojila omogočajo iskalcem posojil oziroma kredita, da na portalu najdejo primerno posojilo oziroma kredit.

Ko posojilodajalec posodi denar posojilojemalcu se oba akterja dogovorita kakšni so pogoji posojila (kolikšna je vsota, koliko časa in v koliko obrokih se bo posojilo odplačevalo, kolikšne so obresti, kaj bo posojilojemalec založil kot garancijo itd...) in takrat posojilodajalec ve kolikšen bo njegov donos. Nanj ne bo vplivala kriza, nihanja na raznih trgih, državne politike..., posojilo bo moral posojilojemalec vrniti ne glede na prej omenjeno in obresti bodo pač takšne kot so bile dogovorjene. Posojila so tako fiksna naložbna z donosom, ki ga lastnik kapitala (posojilodajalec) določi sam.

Več o posoja.com si lahko preberete na podstraneh kaj je posoja? in kako posoja.com deluje?


-ekipa posoja.com-

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.